Hrvatska
StoryEditor

Vidošević prenoćio u jedinci za zadržavanja, danas nastavak ispitivanja

13. Studeni 2013.
Piše:
liderhrt

Uhićeni dugogodišnji predsjednik HGK Nadan Vidšić prenoćio je u policijskoj jedinci za zadržavanja. Danas bi trebao biti ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu, a nastavlja se i pretraga njegovih nekretnina.

Vidošević je uhićen jučer ujutro zbog sumnje da je povezan sa slučajem Remorker, to jest izvlačenjem oko 32 milijuna kuna iz HGK, institucije kojoj je na čelu 18 godina.

Ukoliko se promjeni kvalifikacija slučaja u udruženje zbog počinjenja kaznenog djela, postupak će pruzeti USKOK. Inače tijekom dana Vidošević je najveći dio proveo u društvu istražitelja u svojoj kući na Gornjem Prekrižju koji su obavljali pretragu, a negdje oko 18 sati je u neobilježenom policijskom vozilu odveden u prostore Hrvatske gospodarske komore.

Nastavilo se s pretragama njegova Ureda, u kojem istražitelji također traže dokaze Vidoševićeve umiješanosti u cijeli slučaj Remorker. Pri ulasku Vidošević nije odgovorio na pitanje novinara, nije imao lisice, već ga je policajac samo držao pod ruku.

Suprotno sličnim slučajevima, za Vidoševića nije utvrđeno tko mu je i ima li uopće odvjetnika, a potvrđeno je kako je iz pritvora pušten Davor Komerički, također osumnjičen za izvlačenje novca iz HGK.

Tu su podudarnost mnogi povezali sa Vidoševićevim uhićenjem, odnosno nagađanjem da su istražitelji nakon takvih ili sličnih iskaza uspjeli sastaviti sliku, kojoj je u prvom planu Vidošević.

Podsjetimo cijeli je slučaj izašao na vidjelo kada je Igor Premilovac priznao da je preko tvrtke Remorker, fiktivnim ugovorima izlačio novac koji je umanjen za proviziju predavao Zdenki Peternel koja je još u pritvoru.

08. svibanj 2024 16:58