Hrvatska
StoryEditor

Vipnetov roaming u skladu s EU regulativom

02. Kolovoz 2013.

Vipnet je danas izvijestio da su dobili rješenje Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) koje potvrđuje da je Vipnet prema svim korisnicima ispunio sve obveze oko nove regulacije roaminga.

Zbog toga se nad tom kompanijom obustavlja i inspekcijski nadzor oko poštivanja obveza EU Uredbe o roamingu.

Rješenje inspektora HAKOM-a potvrdilo je, kako kažu iz Vipneta, i njihove dosadašnje navode da su prema svim korisnicima ispunjene sve obveze, a posebno u slučaju slanja obavijesti korisnicima koji su imali neki drugi paket roaming usluga da u svakom trenutku mogu zatražiti Eurotarifu za roaming.

Nova regulacija roaminga (gostovanje u drugim mobilnim mrežama) sa znatno povoljnijim cijenama razgovora, SMS-a i prijenosa podataka u Hrvatskoj se slijedom ulaska u EU primjenjuje od 1. srpnja ove godine.

Iz rješenja HAKOM-a vidljivo je i da je Vipnet svim korisnicima koji nisu imali uključenu jednu od posebnih Eurotarifa sa 1. srpnjem automatski omogućio Eurotarifu kao i postavljanje ograničenja potrošnje i besplatno informiranje o dosegu 80 posto i 100 posto potrošnje, čime su ispunili uvjete Uredbe.

HAKOM je također istaknuo da je Vipnet u skladu s obvezama iz Uredbe o svemu pravilno obavještavao korisnike te da im nije nanesena šteta jer je temeljem provjere dostavljenih računa određenog broja korisnika koji su odabrani slučajnim izborom, a koji su se od 1. do 15. srpnja 2013. nalazili u roamingu, utvrđeno da je cijena roaming usluga bila ispravno naplaćena.

Iz Vipneta ističu da to HAKOM-ovo rješenje upućuje na činjenicu da su optužbe Udruge Telekom (podneseno HAKOM-u u prvim danima srpnja) bile "netočne i neutemeljene te da su krivo informirale javnost i bespotrebno uzbunile velik broj korisnika" nanijevši, kako kažu, "znatnu štetu Vipnetu".

25. travanj 2024 04:04