Hrvatska
StoryEditor

Virovitica dobiva studentski dom za 108 studenata financiran EU sredstvima

31. Kolovoz 2016.
Piše:
lider.media

U Virovitici su u srijedu započeli  radovi na studentskom domu, vrijednom više od 19 milijuna kuna, od kojih je 18,5 milijuna nepovratnog novca iz fondova EU-a. Na površini od 2.300 metara kvadratnih izgradit će se i opremiti studentski dom sa 108 ležajeva raspoređenih na dva kata u 47 soba, 32 dvokrevetne sobe i 5 jednokrevetnih soba. Završetkom ovog projekta (iduće godine) povećat će se dostupnost visokog obrazovanja za osobe slabijeg imovinskog statusa, poboljšat će se uvjeti studiranja kroz smanjenje troškova i stvoriti preduvjeti za postupno povećanje broja visoko obrazovanih ljudi na području Virovitičko-podravske županije.

- Ovo je još jedan korak naprijed prema poboljšanju kvalitete studentskog smještaja i dostupnosti visokog obrazovanja, pogotovo za osobe slabijeg imovinskog statusa. Projekti izgradnje studentskih domova stvaraju preduvjete za poboljšanje obrazovne strukture i stoga imaju velik utjecaj na razvoj gradova i županija na čijem području se nalaze, izjavio je ministar ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Projekt je financiran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Nositelj projekta je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, a završetak radova na studentskom domu očekuje se do 30. kolovoza 2017. godine.

24. travanj 2024 02:46