Hrvatska
StoryEditor

Vitols Hrgetić: Sad je vrijeme za investiranje u Hrvatsku

08. Rujan 2015.

- Glavna ideja projekta je umrežiti utjecajne Hrvate u dijaspori kako bi zajedno stvorili Hrvatsku ugodnijim mjestom za život - izjavio je Josip Hrgetić direktor projekta Meeting G2.1 na konferenciji za novinare održanoj danas u prostoru Foruma Zagreb.

Petodnevni skup održat će se također u prostoru Foruma Zagreb,  uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i uz podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hamag-Bicra, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske gospodarske komore, Agencije za investicije i konkurentnost i mnogih drugih.

Predstavnica organizacijskog odbora Mara Vitols Hrgetić izjavila je kako je izuzetno zadovoljna sa pedesetak prijava iz inozemstva koje su do sada zaprimili od kojih su gotovo pola iz Južne Amerike, a ostatak iz Njemačke, Australije i Kanade, dok su iz Hrvatske zaprimili njih 20.

– Sada je vrijeme da se investira u Hrvatsku – dodala je Vitols Hrgetić. Državne institucije i domaći investicijski fondovi također su bitan dio priče.

- Pomagati izvoznicima, štititi njihove interese i privlačiti strane investitore glavni su ciljevi našeg ministarstva – naglasio je Jasmin Dević iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, dok je predstavnica Hamag Bicra Doris Boras izjavila kako će  na konferenciji ponuditi projekte kao odgovor na potrebe investitora. Ambiciozne zamisli ima i drugi  predstavnik organizacijskog odbora Aco Momčilović . 

- Ove godine želimo postaviti temelje za ostvarivanje ideje o osnivanju Hrvatske svjetske gospodarske komore  - povjerio se okupljenima Momčilović. 

- Hrvatska je savršena po infrastrukturi, iako postoje problemi u birokraciji, koji se lako mogu riješiti. Hrvati su pošteni, vrijedni i radišni ljudi, ponosni na svoju nacionalnost. Zato smo došli do zaključka kako bi bilo zanimljivo i za Hrvatsku i za naše obitelji koje žive u inozemstvu da se poslovno povežu – zaključio je glavni čovjek projekta Josip Hrgetić.

Prijaviti se može do prvog listopada, a early bird cijene kotizacije vrijede do 15 ovog mjeseca.

26. travanj 2024 12:32