Hrvatska
StoryEditor

Vlada bi prodala do 25 posto dionica HEP Grupe

11. Ožujak 2015.
Piše:
liderhrt

Hrvatska Vlada imenovat će savjetnika kako bi istražio mogućnosti prodaje do 25 posto HEP Grupe putem inicijalne javne ponude dionica na tržištu, rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak

Nakon procjene rizika i koristi, odlučit ćemo o veličini IPO-a, ali uvjeren sam da neće prelaziti 25% dionica tvrtke, rekao je Vrdoljak na marginama energetskog summita u Budvi u Crnoj Gori, prenosi HRT.

Dodao je kako će Vlada uskoro naručiti studiju izvedivosti gradnje terminala za ukapljeni prirodni plin na Krku, namijenjenog opskrbi središnje i jugoistočne Europe. Europa želi smanjiti svoju ovisnost o ruskom uvozu plina, što je navelo Rusiju da krajem prošle godine otkaže svoj projekt plinovoda Južni tok. Terminal na otoku Krku bio bi na južnom kraju koridora plinovoda koji bi do 2020. godine trebao povezati Hrvatsku i poljsku luku na Baltiku Swinoujscie.

Mladen Antunović, direktor LNG Hrvatska, kazao je, pak, da će tvrtka prije srpnja pozvati potencijalne ulagače na iskazivanje interesa za projekt. Vrijednost terminala procjenjuje se na otprilike 600 milijuna eura, a njegovi kapaciteti iznosili bi između 4 i 6 milijardi kubnih metara plina godišnje.

19. travanj 2024 13:03