Hrvatska
StoryEditor

Vlada će raspravljati o zaduženju AUDIO-a

24. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Vlada je za sjednicu u petak predvidjela 21 točku dnevnog reda na otvorenom dijelu sjednice te na zatvorenom raspravu o kadrovskim pitanjima, otvaranju privremenih konzularnih ureda te sredstvima za troškove Ministarstva vanjskih poslova za odvjetničke i pravne usluge.

Među 21 točkom dnevnog reda je i prijedlog izmjena i dopuna Zakona o HRT-u, izvješće o radu Državnog inspektorata u 2011. godini te godišnje izvješće o poslovanju Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN). Također, Vlada će raspravljati i o prijedlogu o kreditnom zaduženju AUDIO-a kod Privredne banke Zagreb, vlasničkom restrukturiranju tvrtke Pounje trikotaža kao i o financiranju restrukturiranja hrvatskih brodogradilišta. Prošle je godine u ožujku bivša vlada Hrvatskom fondu za privatizaciju dala suglasnost za kreditno zaduženje kod Privredne banke Zagreb u ukupnom iznosu od 100 milijuna kuna kuna sklapanjem ugovora o kratkoročnom kunskom okvirnom kreditu.

Vlada će morati odgovoriti i na pitanja zastupnika. Ilija Filipović postavio je pitanje u vezi uvođenja redovite zračne linije Zagreb – Mostar, Ivan Šantek o navodnoj nezakonitoj prodaji udjela tvrtke Ceste Sisak d.o.o. od strane Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije dok je Josip Đakić postavio pitanje u vezi sa zakonitošću postupka razrješenja i imenovanja članova Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

25. travanj 2024 05:37