Hrvatska
StoryEditor

Vlada novcem od prodaje Končarovih dionica želi dokapitalizirati Petrokemiju

17. Srpanj 2014.
Piše:
liderhrt

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o opremanju obiteljskih kuća i stanova na poplavljenom području. Opremanje obuhvaća namještaj i bijelu tehniku vrijedne 30 milijuna kuna. Rokovi opremanja vezani su, kako je rekao potpredsjednik Branko Grčić, uz rokove obnove kuća.

Vlada je odlučila da će prodati dionice Končara, a dobiveni novac će se koristiti za dokapitalizaciju Petrokemije. Vlada sada posjeduje 25,07 posto Končara, a prodat će većinu tih dionica.

Vlada je dala suglasnost Hrvatskim cestama za kreditno zaduženje i odobrila državno jamstvo za kredit od 180 milijuna eura, za potrebe financiranja građenja i održavanja državnih cesta i podmirenje kreditnih obveza u ovoj godini.

Vlada je usvojila i Izvješće o korištenju pretpristupnih programa pomoći Europske unije za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine. Prema podacima iz izvješća, u drugome lanjskom polugodištu u Hrvatskoj je ukupno iz fondova EU-a ugovoreno 53,40 milijuna eura, a plaćanja izvršenih prema krajnjim korisnicima iznose više od 76 milijuna eura, što ujedno prelazi 20% ukupno isplaćenog iznosa od početka provedbe programa IPA.

24. travanj 2024 06:55