Hrvatska
StoryEditor

Vlada od sada avansno plaća svoje poslove

12. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

Vlada je na sjednici prihvatila Odluku o određivanju mjera plaćanja predujma u ugovorima koje kao naručitelji sklapaju trgovačka društva u kojima država ima većinski udio ili većinski paket dionica.

Kako je naglasio prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić Vlada koja ne izvršava svoje obveze šteti nacionalnom gospodarstvu. Do sada su vlade generirale nelikvidnost, ali više takvog ponašanja neće biti jer će Vlada i avansno plaćati svoje obveze te predujam koji iznosi 10 posto ugovorene cijene bez PDV-a.Mjera plaćanja predujmom odnosi se na ugovore o građenju i ugovore o uslugama koji uključuju radove koji su samo sporedni uz glavni predmet ugovora, a kod proračunskih korisnika je definirano da se provodi kada je procijenjena vrijednost radova ili usluga jednaka ili veća od dva milijuna kuna.Vlada je u nastavku donijela odluku o koncesiji pomorskog dobra za prenamjenu i izgradnju dviju luka - Sv. Katarina i Štinjan, kao dio programa Brijuni rivijera.

Uoči sjednice Vlade ministrica kulture Andrea Zlatar najavila je da će za dva tjedna biti pripremljen Zakon o HRTV-u te odbacila nagađanja i ocjene Hrvatskih laburista kako Hrvatska narodna stranka želi preuzeti upravljanje tim medijem.

20. travanj 2024 01:50