Hrvatska
StoryEditor

Vlada odabrala tri konzultanta za ‘clean start‘

18. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

Vlada će ove godine potrošiti nešto više od 2,3 milijuna kuna kako bi vidjela kakvo je stanje naslijedila u ministarstvima, zavodima i državnim tvrtkama, odnosno u ukupno 22 institucije, piše Novi list.

Analizu postojećeg stanja u tijelima državne uprave i trgovačkim društvima s koncepcijom poboljšanja upravljanja, izradit će tri konzultanta s kojima je potpisan ugovor o poslu kojeg trebaju dovršiti do kraja rujna. Ugovori su potpisani s Ekonomskim institutom Zagreb te Inženjerskim biroom, koji su predali zajedničku ponudu na natječaju, zatim tvrtkom KPMG Croatia i BDO Savjetovanjem. Riječ je o projektu neformalno nazvanom ‘Clean start‘ kojeg je Vlada najavila još u proljeće.

Ukoliko Vlada tijekom provedbe projekta temeljem prikupljenih podataka i analize procijeni da je potrebno staviti naglasak na još koji dodatni sektor, pravovremeno će poduzeti korake po tom pitanju. Drugim riječima, mogući su zahtjevi za dodatnim analizama poslovanja.

Kada je proljetos najavljen projekt češljanja poslovanja u tijelima državne uprave, javnim poduzećima, iz Vlade je rečeno kako će koštati pet do šest milijuna kuna. No, u konačnici je taj prag snižen te je Vlada jasno rekla da posao revizije poslovanja neće platiti više od 3,8 milijuna kuna. Ta je cijena tada iznenadila ljude iz financijskog sektora koji su objašnjavali kako revizorske kuće toliko novca zarade na godišnjim revizijama tri, četiri malo veća poduzeća.

26. travanj 2024 18:59