Hrvatska
StoryEditor

Vlada povukla masterplan bolnica koji je platila 200.000 eura

16. Srpanj 2014.
Piše:
liderhrt

Povučen je masterplan bolnica bivšega ministra zdravlja Rajka Ostojića. Podsjetimo, Nacionalni plan razvoja bolnica Vlada je prihvatila i poslala Saboru još početkom lipnja, no obavijestila je Sabor da ga povlači.

Ministar zdravlja Siniša Varga potvrdio je da je dokument privremeno povučen kako bi ga se razdvojilo na dva dijela - na strategiju reforme bolničkog sustava koja će se u Saboru donijeti najesen i na operativni dio. Nacionalni plan bolnica, umjesto uštede od 400 milijuna kuna, stvorio bi, kako su navodno izračunali, dodatni trošak od čak dvije milijarde kuna. Kako je poznato, francuskim je konzultantima za taj masterplan plaćeno 200 tisuća eura.

Zadnje što je poslano u Sabor za mandata Rajka Ostojića bio je prijedlog nacionalnog plana razvoja bolnica (masterplan). Vlada ga je prihvatila i poslan je u saborsku proceduru početkom lipnja, međutim, Vlada je obavijestila Sabor da povlači prijedlog iz saborske procedure.

Ministar zdravlja Varga dopisom potvrđuje da je dokument privremeno povučen kako bi ga se razdvojilo na dva dijela – na strategiju refrome bolničnog sustava koja će se u Saboru donijeti najesen te operativni dio koji utvrđuje brojevne parametre sustava. Također, dodaju da će taj dio biti u ovlasti ministra zdravlja te time fleksibilniji u primjeni i podložan promjenama, kako u organizacijskom, tako i u epidemiološkom smislu.

05. svibanj 2024 21:17