Hrvatska
StoryEditor

Vlada razriješila pomoćnicu ministra gospodarstva Jelenu Zrinski Berger

24. Travanj 2014.
Piše:
lider.media

Na zatvorenom dijelu 152. sjednice, Vlada Republike Hrvatske raspravljala je o kadrovskim pitanjima, pa je tako razriješena pomoćnica ministra gospodarstva Jelena Zrinski Berger, na osobni zahtjev, a s danom 30. travnja 2014. godine.

Vlada je utvrdila Prijedlog odluke o imenovanju predsjednice i članova Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala, kao predstavnika nadležnih ministarstava i institucija utvrđenih u Zakonu o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (Narodne novine, broj 22/2013) te ga uputila na donošenje u Hrvatski sabor. Za imenovanje predsjednicom predlaže se Ružica Beljo Lučić, a članovima Sanja Crnković Pozaić, Danijela Žagar, Tina Markuš, Goranka Hus, Sanja Bošnjak, Marko Boras Mandić, Ana Milićević-Pezelj, Radomir Delić, Željko Stipić, Mirjana Šlat, Hrvoje Josip Balen, Davor Majetić, Ninoslav Šćukanec, Vesna Štefica, Mirela Lekić, Ana Tecilazić Goršić, Blaženka Divjak, Duško Pavletić, Robert Kopal, Ana-Marija Crnojević, Žarko Bošnjak, Ivan Šutalo, Jasmina Havranek i Irena Bačelić.

Pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za ekonomske poslove Domagoj Mandić razriješen je na osobni zahtjev.

Novi članovi Zajedničkog radnog tijela za poboljšanje kvalitete rada i učinkovitosti državnih službi su Kristina Ratković, Aco Martinović i Iva Milun. Imenovani su kao predstavnici Vlade Republike Hrvatske, temeljem članka 75. Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike (Narodne novine broj 104/2013, 150/2013 i 153/2013-ispravak).

Kao predstavnica ministarstva nadležnog za zdravlje, Antoaneta Bilić imenovana je predsjednicom Sanacijskog vijeća Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, a dosadašnji predsjednik Dušan Mandac je razriješen.

Dosadašnji članovi Vijeća Nacionalne infrastrukture prostornih podataka Željko Hećimović, Vesna Gantner i Zvonko Gržetić razriješeni su, a novi članovi, predstavnici središnjih tijela državne uprave i nadležnih institucija, su Ljerka Marić, Blaženka Mičević i Nenad Leder.

Novom članicom Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga imenovana je Dubravka Pezelj Duliba, kao predstavnica Ministarstva zdravlja, a istodobno je dosadašnji član Luka Vončina razriješen.

S danom 1. travnja 2014. godine razriješen je Deneš Šoja, član Savjeta za nacionalne manjine. Novim članom, koji se imenuje po položaju iz reda zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, imenovan je Šandor Juhas.

11. svibanj 2024 09:45