Hrvatska
StoryEditor

Vlada stručnjaka je potrebna Hrvatskoj

03. Prosinac 2015.

Značajna većina glasača u prošlotjednom Fight clubu podržava vladu stručnjaka koju predlaže Most u pregovorima s HDZ-ovom Domoljubnom koalicijom i SDP-ovom Hrvatska raste, iako se do sada stručnjaci u hrvatskim vladama nisu iskazali.

Posebno je lako to vidjeti na primjeru liječnika koji su bili ministri zdravstva, pa nisu ostali upamćeni po ničemu posebno osim po svojoj živopisnosti. No, građani ipak vjeruju da bi nas stručnjaci mogli izvesti iz teškoća, u čemu se slažu u Fight clubu s poduzetnikom i savjetnikom Dragom Munjizom.

On je za vladu stručnjaka koji bi kao ministri morali dolaziti iz djelatnosti u nadležnosti tog ministarstva, trebali bi biti specijalisti za to područje te s iskustvom iz realnog sektora. Najbitnije je da takav bude mandatar za predsjednika vlade, jer on određuje ritam i smjer promjena, kazao je Munjiza i dobio 143 glasova čitatelja Lidera.

Goran Čular, docent na Fakultetu političkih znanosti, osvojio je 42 glasa u protivljenju vladi stručnjaka, iako se u zadnje vrijeme sve više čuje upravo takvo mišljenje. Naveo je da bi vlada stručnjaka mogla ostati paralizirana pred raznim zahtjevima koji bi se našli pred njom, stoga što je politika složena disciplina, a ne servis ekonomije.

- Demokracija je poredak koji ne počiva na genijalnim idejama i izračunima, već na osiguravanju podrške za realne političke ciljeve, poručio je Čular.     

24. travanj 2024 15:02