Hrvatska
StoryEditor

Vlahović Grupa širi poslovanje u Bruxellesu

17. Veljača 2017.

Vlahović Grupa d.o.o. iz Zagreba registrirala je četiri lobista- konzultanta u Europskom registru transparentnosti u Bruxellesu, čime se pozicionirala kao vodeća profesionalna lobistička tvrtka iz jugoistočne Europe,

Natko Vlahović, Damir Vucić, Milly Doolan i Ivan Žužul službeno su registrirani predstavnici Vlahović Grupe, što im omogućuje pristup EU institucijama i obvezuje ih na transparentan i etičan način poslovanja u kontaktima s predstavnicima EU institucija. Europski registar transparentnosti (tzv. registar lobista) ima 11.107 registriranih subjekata koji su, između ostalog, obvezni poslovati prema Etičkom kodeksu koji je donio Europski parlament.

>>>Početak regulacije lobiranja

Odlučivanje koje se odvija u tijelima Europske unije na dnevnoj razini, neizbježan je i strateški važan segment za poslovanje javnih i privatnih subjekata. U državama Europske unije, ali i globalno, lobistička industrija je u snažnoj ekspanziji kao posljedica širenja utjecaja EU regulative, međunarodnih financijskih institucija i globalizacije.

Vlahović Grupa sa svojom mrežom savjetnika pokriva tržišta jugoistočne Europe, te je specijalizirana za savjetničke poslove, praćenje zakonodavnih i regulatornih inicijativa i političke procjene. Članica je dviju međunarodnih mreža – Fipra i FTI Consulting.

- Naše klijente, pa i sam način poslovanja, sve više reguliraju odluke koje se donose u Bruxellesu. Većom prisutnošću u tijelima EU, Vlahović Grupa povećava broj kontakata i znanja o budućem odlučivanju i u mogućnosti je pravovremeno savjetovati strateške poslovne interese i operacije, izjavio je Natko Vlahović, direktor Vlahović Grupe.

19. travanj 2024 12:33