Hrvatska
StoryEditor

Vodstvo Holdinga nakon izbora mora otići

16. Veljača 2013.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je jučer da će vodstvo Zagrebačkog holdinga nakon lokalnih izbora morati otići jer su ‘otjerali (Holding) na prosjački štap‘, no da ih neće smijeniti on, nego će to učiniti građani.

- Radi se o spašavanju dvije i pol milijarde kuna koje su progutali i dugoročnih obveza koje su stvorili svojom nesposobnošću i to će biti riješeno nakon izbora. Do tada ću morati voditi računa samo o tome da usluga građanima ne bude dovedena u pitanje i to je moja jedina obveza - istaknuo je Bandić, odgovarajući na upite novinara o izmjenama Stauta Zagrebačkog holdinga te namjerava li prije izbora preuzeti upravljanje Holdingom. Na upite novinara odgovarao je za posjeta Agronomskom fakultetu.

Naglasio je kako najprije treba održati izbore i na temelju izbornih rezultata riješti stanje u Holdingu.

- Oni koji su prije gotovo četiri godine preuzeli odgovornost za Holding - Skupština grada - u kadroviranju uprave, direktora podružnica, preuzela je odgovornost i za nadzorni odbor i skupštinu Holdinga i oni će dati dogovore na ta pitanja -  rekao je.

Gradonačelnik nema ni moralno ni ikakvo pravo da tri mjeseca prije izbora bilo što tamo intervenira kad nema mogućnosti nadzirati što se tamo događa, jedino mogu reći da sam prije osam mjeseci neovisnom revizijom pokušao snimiti stanje, jer nemam drugog načina, no zapriječen joj je ulaz u Holding, kao i kontrolnom uredu Grada, rekao je Bandić.

Komentirajući burne reakcije na uvođenje još jednog koncesionara za taxi usluge od 1. ožujka na tržište Bandić je rekao kako će najuspješniji opstati, da nema više monopola i da je to neminovnost tržišne utakmice.

Cilj gradske uprave i gradonačelnika je da imamo što kvalitetniji i jeftiniji javni prijevoz, pojasnio je Bandić i naglasio da nije imao zakonskog uporišta odbiti one koji ispunjavaju uvjete za licencu.

Rekao je da je uputio Gradskoj skupštini prijedlog da poveća broj taksista za oko 150. Dok ima interesa za koncesije znači da se od toga može preživjeti, a tržište odrediti koliko će taksista biti, kazao je Bandić.

26. travanj 2024 14:48