Hrvatska
StoryEditor

Vožnja u tenku nova hrvatska turistička ponuda

17. Veljača 2015.
Piše:
lider.media

Hrvatska bi uskoro u svojoj turističkoj ponudi trebala imati vožnju tenkom. Naime, u zadarskoj Udruzi tenkista očekuju ovih dana registraciju zadruge čime bi osigurali uvjete za pružanjem ove usluge. Ne treba smetnuti s uma da bi zaposlenici bili sami branitelji.

Udruga tenkista koja djeluje na razini cijele Hrvatske jedna je od brojnih braniteljskih udruga, no za razliku od mnogih drugih, njeni članovi žele se baviti poduzetništvom. Na taj bi način zaposlili dio branitelja, ali i ostvarili prihod kojim bi širili posao, piše Zadarski list.

Plan je, kako kažu iz Udruge, registrirati se kao zadruga, zaposliti ljude, te nabaviti rashodove tenkove Hrvatske vojske ili ih pokušati nabaviti u inozemstvu. Zatim bi se pristupilo izgradnji nekoliko poligona uz prateće sadržaje kojih bi bilo na više mjesta po Hrvatskoj, a najizglednija mjesta su okolica Slunja, Karlovca i Knina, no za najatraktivnije mjesto smatraju Ravne kotare zbog blizine mora.

Osnivači Zadruge, koja će djelovati na području Hrvatske i sjedištem u Zagrebu, su zadarski i sinjski tenkisti. Cilj projekta je stvoriti profitabilnu zadrugu koja će zapošljavati branitelje i donositi prihod. U Udruzi smatraju kako bi vožnja turista tenkovima mogla postati novi vid vojnog turizma koji bi i državi donio koristi, ali i braniteljima posao.

25. travanj 2024 18:30