Hrvatska
StoryEditor

Vrdoljak najavio smanjenje 150 do 200 parafiskalnih nameta

04. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak najavio je skoro smanjivanje broja parafiskalnih nameta. Prema njegovim riječima, Vlada će dati sve od sebe da u ovim mogućnostima proračuna i fiskalne konsolidacije rastereti gospodarstvo koliko god je to moguće, iako ocjenjuje kako poreznu politiku ne treba mijenjati često, nego rijetko i pametno.

Gostujući u emisiji RTL Danas on je kazao kako je stabilna porezna politika jedan od kriterija konkurentnosti zemlje, ali kad je riječ o smanjenju parafiskalnih nameta, Vrdoljak je najavio kako se oni mogu očekivati vrlo skoro.

- U nekoliko tjedana ćemo vrlo ozbiljno porazgovarati o svim prijedlozima iz svih resornih ministarstva. Mislim da ćemo smanjiti za bar 150-200 nameta – najavio je Vrdoljak.

Ministar gospodarstva naglasio je i kako se navedeno neće moći ostvariti u jednm danu, nego će se prvo morati donijeti odluka, a onda će se pojedini pravilnici, uredbe i zakoni mijenjati da bi se konačno postigao navedeni cilj.

- Trebamo izračunati koje je to budžetsko opterećenje bilo i što proračun može istrpjeti, a da rasteretimo poduzetništvo i gospodarstvo pa i građane tih parafiskalnih nameta. Vrlo brzo ćemo donijeti odluke u kojem to smjeru treba ići – kazao je Vrdoljak.

Vrdoljak je, referirajući se na najnovije podatke o Hrvatskoj konkurentnosti, kazao kako su tri najveća minisa Hrvatske danad neučinkovita javna uprava, neefikasno tržište rada i neefikasno tržište roba, te kako ‘to pod hitno moramo promijeniti‘.

23. travanj 2024 12:15