Hrvatska
StoryEditor

Vujčić i Lalovac na skupštini Svjetske banke i MMF-a

18. Travanj 2013.

Izaslanstvo Republike Hrvatske, u kojem su predstavnici Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke, odlazi na proljetnu skupštinu Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Washington od 19. do 21. travnja, objavilo je danas Ministarstvo financija na svojim web stranicam

Izaslanstvo Ministarstva financija predvodit će zamjenik ministra financija Boris Lalovac, a Hrvatske narodne banke guverner Boris Vujčić.

Tijekom održavanja proljetne skupštine hrvatsko izaslanstvo održat će niz sastanaka s predstavnicima Svjetske banke, kojom će se prilikom zamjenik ministra Lalovac susresti, među ostalima, s potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju Philippeom Le Houerouom, s novom direktoricom Svjetske banke za Središnju Europu i baltičke zemlje Mamtom Murthi te s novim izvršnim direktorom Banke Frankom Heemskerkom. Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će stanje na postojećim projektima, daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata te buduću suradnju Hrvatske s Bankom.

Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će i sastanke s predstavnicima MMF-a, i to s direktorom Sektora za Europu MMF-a Rezom Moghadamom, izvršnim direktorom u MMF-u Mennonom Snelom i voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku Nikolayem Gueorguievim. Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.

Tijekom boravka u Washingtonu održat će se i drugi sastanci, poput sastanka s Joackim von Amsbergom, potpredsjednikom Svjetske banke zaduženim za Međunarodno udruženje za razvoj (IDA) i sastanak s Dimitrisom Tsitsiragosom, potpredsjednikom Međunarodne financijske korporacije (IFC) za Istočnu i Južnu Europu, Centralnu Aziju, Bliski istok i Sjevernu Afriku.

26. travanj 2024 13:17