Hrvatska
StoryEditor

Vukšić: Glasovao sam za Radmana, ispričavam se javnosti

05. Srpanj 2013.
Piše:
lider.media

Predsjednik saborskog Odbora za medije, laburist Branko Vukšić ispričao se danas javnosti jer je podržao imenovanje Gorana Radmana na čelo HRT-a.

Vukšić smatra da bi Radman ‘zbog potpunog gubitka vjerodostojnosti, već danas trebao podnijeti ostavku‘.

- Ravnatelj je morao otići s Prisavlja onoga časa kad je uhvaćen da je u sukobu interesa. Uostalom, dao je riječ da će otići ako Povjerenstvo donese za njega nepovoljan pravorijek. Umjesto da časno ode, ravnatelj kojeg sam smatrao najboljim od šest kandidata te za njega glasao, zbog čega se ispričavam javnosti, upetljava se iz afere u aferu - rekao je Vukšić , u raspravi o izmjenama Zakona o elektroničkim medijima.

- Radman nije znao čak ni to da ne može biti ujedno član Nadzornog odbora Hypo banke i ravnatelj javnog servisa koji posluje s 1,5 milijarde kuna. Ne zna treba li prijaviti imovinu drugoj državi. Čini se da se o tome savjetovao s gospodinom Sanaderom, koji također nije prijavio silne milijune u stranim bankama, smatrajući valjda, kao što to nekad reče Smiljko Sokol, novac nije imovina - dodao je.

Dodao je i da je vjerovao da Radman nije pod političkim utjecajem, ali da se "pokazalo da je politički komesar koji diktira ljudima kako treba pisati vijesti i koga treba objavljivati".

Ante Babić (HDZ) kaže da nije važno je li Radman hotel na Bohinjskom jezeru prijavio u imovinskoj kartici, nego od koga ga je kupio, čime ga je platio i je li za to platio porez.

- Ministar Linić se ovih dana voli slikati i davati izjave o svojoj vjerodostojnosti, principijelnosti i legalizmu kada je u pitanju fiskalizacija na zelenim tržnicama, ali isto tako bi trebao javno obznaniti i prodaju SDP-ove nekretnine u Nazorovoj i je li i kada za tu nekretninu plaćen porez - rekao je Babić.

I Sunčana Glavak (HDZ) problematizira istu nekretninu, podsjeća da se HDZ protivio novom Zakonu o HRT-u, da je upozoravao da će HRT biti Kukuriku televizija, a glavni ravnatelj gospodar života i smrti. Radmanu su u ruke dali deset milijuna kuna, prije mjesec dana podignuo je novi kredit koji će, možda zaboraviti vratiti, kazala je Glavak.

19. travanj 2024 04:15