Hrvatska
StoryEditor

Za slučaj ministra Ostojića zainteresiralo se saborsko povjerenstvo

05. Ožujak 2013.
Piše:
liderhrt

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zainteresirano je za slučaj ministra Veljka Ostojića, potvrdila je za Hrvatski radio predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.

Ipak, o tome se neće raspravljati na sutrašnjoj sjednici povjerenstva, koje će prvi put u novom sastavu raspravljati o konkretnim predmetima, a predmete će otvarati i po službenoj dužnosti, pa i nakon što na mogući sukob interesa upozore mediji.

Dalija Orešković izjavila je kako Povjerenstvio prvo mora razmotriti procesna pitanja. Naime, sadašnji zakon, dakle zakon po kojem mi možemo postupati, na drugačiji način definira krug dužnosnika koji spadaju u našu nadležnost u odnosu na zakon koji je bio na snazi 2004. godine. Dodala je da treba vidjeti koju je funkciju tada obavljao ministar Ostojić kao i osobe koje su povezane i prozvane u cijeloj priči (kao što je Valter Drandić ili Silvano Modrušan).

Kada razmotrimo ta procesna pitanja, onda ćemo donijeti odluku može li Povjerenstvo ili ne može pokrenuti postupak protiv njih. Ta odluka neće biti donesena na sutrašnjoj nego na nekoj drugoj sjednici, vjerojatno u roku od tjedan dana, istaknula je Dalija Orešković.

Na pitanje kakva kazna prijeti ministru Ostojiću ako mu se dokaže sukob interesa, predsjednica Povjerenstva odgovorila je kako su im na raspolaganju kazna obustave isplate dijela neto plaće do iznosa od 40 tisuća kuna, opomena i objavljivanje odluke povjerenstva, koja zapravo predstavlja jednu političku sankciju.

07. svibanj 2024 15:20