Hrvatska
StoryEditor

Za vrijeme štrajka u bolnice će se primati samo hitni slučajevi?

31. Kolovoz 2013.
Piše:
liderhrt

Danas bi se mogao doznati datum početka štrajka u kojemu će sudjelovati 46.000 zdravstvenih djelatnika diljem zemlje.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara poslijepodne će izvijestiti o svojim aktivnostima u organizaciji velikog štrajka u zdravstvu.

Predsjednica Sindikata Anica Prašnjak dan uoči konferencije za novinare rekla je kako još nije sigurna hoće li objaviti datum štrajka. Naša izvanredna skupština donijela je odluku da se prenose sve ovlasti na Glavno vijeće. Tako da ćemo mi najvjerojatnije razgovarati o datumu, a hoćemo li odrediti točan datum, to mi mora potvrditi Glavno vijeće sindikata koje ću sazvati najvjerojatnije idući tjedan, u petak.

Rekla je kako štrajk u bolnicama znači da se neće raditi operacije i zahvati jer će se primati samo hitni slučajevi. Osnovna zdravstvena skrb će biti pružena našim korisnicima. No oni moraju znati da su nažalost i u ovoj situaciji, kada mi nismo u štrajku, oni s umanjenom zdravstvenom skrbi jer nedostaje velik broj medicinskih sestara i liječnika, rekla je Prašnjak.

Podsjetimo, na štrajk su se zdravstveni djelatnici odlučili nakon što je u ponedjeljak propao pokušaj mirenja između Vlade i dvaju zdravstvenih sindikata. Tada su najavili njegovo pokretanje u roku od dva tjedna.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić poručio je da će i u uvjetima štrajka pacijentima osigurati maksimalnu skrb.

18. travanj 2024 20:55