Hrvatska
StoryEditor

Zaba uvela prvi bankomat koji isplaćuje eure

29. Siječanj 2016.
Piše:
lider.media

Zagrebačka banka uvela je novu uslugu isplate gotovine na bankomatu u valuti EUR debitnim karticama Zagrebačke banke, koja će omogućiti klijentima da bez čekanja u poslovnici, na jednostavan način i kada im odgovara, od 0 do 24h, provedu transakciju isplate u vrlo kratkom vremenu.

Usluga je moguća na posebnom bankomatu 24-satne zone na Trgu bana J. Jelačića u Zagrebu, a uskoro se očekuje i na pojedinim lokacijama u Rijeci, Sesvetama, Splitu te Novoj Gradišci.

Isplate do maksimalno 500 EUR dnevno mogu se provoditi sa svih kunskih i deviznih transakcijskih računa građana (putem Maestro ili Visa Electron International kartica Zabe). Do 31. ožujka 2015. ova će usluga biti besplatna, nakon čega će naknada za podizanje novca na „EUR“ bankomatu iznositi 5 kuna po transakciji. Zaba je omogućila svim svojim klijentima da, ako im je potrebno, zatraže dostavu novog PIN-a po Visa Electron International kartici bez naknade.

Povodom uvođenja ove inovativne usluge, članica Uprave za građane - Dijana Hrastović kazala je:

„Isplata gotovine u stranoj valuti spada među najčešće transakcije koje se provode u našim poslovnicama, od čega je 90% takvih isplata upravo u EUR-ima. Česta putovanja u susjedne zemlje te u zemlje članice EU-a posebno se primjećuju kod mlađih klijenata kojima je zbog njihovog ritma života važno da im novac s bankovnih računa bude dostupan u EUR valuti odmah i sada, neovisno o radnom vremenu poslovnica i mjenjačnica.“

23. travanj 2024 03:53