Hrvatska
StoryEditor

Zagreb dobio proračun, unatoč smaku svijeta

20. Prosinac 2012.
Piše:
lider.media

Zagrebačka Gradska skupština danas je većinom glasova prihvatila gradski proračun za 2013. s prihodima od 6,67 milijardi kuna i rashodima od 6,66 milijardi, iako su ga iz HDZ-a ocijenili predizbornim te glasovali protiv.

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić rekao je da je dobro što je Gradska skupština odlučila prihvatiti zagrebački proračun jer će uskoro ionako ‘biti lokalni izbori, a i smak svijeta‘.

Napomenuo je da su u drugom čitanju prihvaćeni skupštinski amandmani u iznosu od 86,5 milijuna kuna, a najveći dio njih odnosi se na izgradnju objekata na Kajzerci i za podmirenje dugovanja zdravstvenih ustanova.

Igor Rađenović (SDP) pozdravio je činjenicu što je Gradska uprava prihvatila dio amandmana, ali je i upozorio da još uvijek nije riješen problem finaciranja javnog prijevoza, pa je jasno da ZET mora razmisliti o drugim rješenjima i stavkama u proračunu.

Margareta Mađerić (HDZ) rekla je da u proračunu nije vidljiv gospodarski zamah, niti se potiče malo i srednje poduzetništvo. Ocijenila je da Gradska skupština ne smije podlegnuti političkim prepucavanjima usmjerenim na to kako oslabiti protivnika. ‘Proračun treba biti prioritet, a stranačke stvari se ne bi se smjele vidjeti u proračunu‘, dodala je.

- Da smo imali više mudrosti i razumijevanja možda bi koji postotak prihoda mogao biti veći -kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ocijenio je da činjenica da je gradski proračun na istoj razini kao ovogodišnji stavlja Grad Zagreb u zadovoljavajuću poziciju. - Nismo odustali od stabilizacijskih mjera, a vodili smo računa i o vladinim smjernicama -kazao je i izrazio nadu da će već u siječnju iščitavati prve pozitivne učinke proračuna u zajedničkoj sinergiji.

16. travanj 2024 23:18