Hrvatska
StoryEditor

‘Zagreb nije iskoristio nijedan novčić iz EU-a‘

10. Studeni 2012.
Piše:
liderhrt

HNS je spreman za lokalne izbore, a cilj je dobiti 20 posto više načelnika, gradonačelnika i zamjenika nego što ih ima danas, poručio je potpredsjednik stranke Ivan Vrdoljak na konferenciji za novinare u Zagrebu.

HNS će biti ključan i neizostavan partner da se pobijedi HDZ, dodaje Vrdoljak, a predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević najavio je da će HNS davati ‘ritam‘ svemu onome što će se događati u Zagrebu u idućih sedam mjeseci i biti jedan od ključnih faktora na zagrebačkoj političkoj sceni.

Na pitanje ima li HNS svoga kandidata za gradonačelnika Zagreba i jesu li spremni poduprijeti SDP-ova, Kovačević je odgovorio da je HNS u ovom trenutku spreman samostalno izaći na izbore, ali da je za postizanje boljeg uspjeha spreman raditi na zajedničkom projektu s partnerskim strankama (SDP, HSU) te drugima s kojima dijele zajedničke ciljeve. Pregovore s Laburistima, koje je nazvao mjehurom od sapunice, za sada je isključio dok se ta stranka ne afirmira na političkoj sceni.

Podsjetio je da zagrebački HNS u posljednjih sedam mjeseci svaki tjedan nudi programe razvoja i upravljanja Zagrebom koji, prema njegovu mišljenju, u posljednjih deset godina nije iskoristio sve ono što je mogao.- Zagreb nije iskoristio nijedan novčić iz fondova EU-a, nije se razvio u segmentu proizvodnih djelatnosti niti da postane industrijsko središte ne samo Hrvatske nego i cijele jugoistočne Europe. Naprotiv, razvio je tzv. trgovačko-skladišnu ekonomiju koja sada dolazi na naplatu, rekao je Kovačević.

16. travanj 2024 12:03