Hrvatska
StoryEditor

Zagrebačka gospodarska komora dodijelila nagrade najboljima

17. Prosinac 2013.
Piše:
lider.media

Gospodarska komora Zagreb dodijelila je plakete Zlatne kune najboljima u 2012. godini u tri kategorije, a oni su Končar Energetski tranformatori i Pik Vrbovec među velikima, Altpro i KFK Tahnika u srednjim, a mala trgovačka društva su Ekobit i OMV-Indoil.

U uvodnom govoru predsjednik Zlatan Fröhlich istaknuo je da je iza nas teška godina koju je obilježio daljnji pad gospodarstva, te povećanje broja nezaposlenih.

- Treba istaknuti da je konkurencija za dodjeljivanje plakete Zlatne kune bila zaista velika. Dobitnici su pokazali izuzetne poslovne rezultate u primjeni novih tehnologija, izvoznim postignućima, zapošljavanju i inovativnosti. To je tim važnije jer poslovanje u uvjetima ekonomske krize zahtijeva upravo takve vrhunske menadžerske sposobnosti upravljanja poslovnim procesima i usmjeravanju razvoja, što su osobine svih nagrađenih tvrtki i njihovih poslovodstva – rekao je Zlatan Fröhlich.

Pobjednicima je čestitala i vršiteljica dužnosti predsjednice Hrvatske gosopodarske komore Sabina Škrtić koja je pohvalila nagrađene što su u trenucima krize uspjele napraviti odlične poslovne rezultate. Osvrnula se na ulogu HGK-a u narednom vremenu.- Vi ste pokazali da etičnost, izvrnost i znanje i to je smjer u kojem moramo svi ići. Hrvatska gospodarska komora može biti promicateljica tih vrijednosti – smatra Škrtić.

Najbolja zagrebačka velika tvrtka je Končar Energetski transformatori, dok u zagrebačkoj županiji plaketu osvaja Pik Vrbovec. Altpro je najbolja zagrebačka srednja kompanija, dok je u županiji  KFK Tehnika laureat. Ekobit u Zagrebu odnosno OMV-Indoil u zagrebačkoj županiji su najbolji među malim tvrtkama. U ime nagrađenih zahvalio je Ivan Milčić, predsjednik Uprave Končar Energetski tranformatori.- To je nagrada svim zaposlenicima i poticaj za daljnji rad. Ovo je pokazatelj da usprkos gospodarskoj krizi postoje tvrtke koju su uspješne ne samo lokalno već na regionalnoj i globalnoj razini – istaknuo je Milčić.

20. travanj 2024 09:19