Hrvatska
StoryEditor

Zagrebačka skupština danas odlučuje o restrukturiranju Holdinga

30. Kolovoz 2013.
Piše:
liderhrt

Zagrebačka Gradska skupština raspravljat će na izvanrednoj sjednici o poslovanju Zagrebačkog holdinga, o čemu bi se trebao očitovati i gradonačelnik Milan Bandić.

Prema izvješću uprave Zagrebačkog holdinga o poslovanju u prošloj godini, dugoročne obveze te tvrtke su 6,7 milijardi kuna, a kratkoročne tri milijarde, dok je gubitak bio 359 milijuna kuna, što je za 126 milijuna manje nego 2011., ponajprije zbog povećanja cijena ZET-a i Vodoopskrbe i odvodnje. Bit će riječi i o rezultatima poslovanja Holdinga od njegova osnutka.

AGM, Čistoća, Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo, Robni terminali, Stanogradnja, Tržnice, Vodoopskrba i odvodnja te Zrinjevac, neke su od podružnica koje bi trebale biti pretvorene u trgovačka društva, na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića, izvijestila je Davorka Pejnović iz Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo. Bandićev prijedlog su većinom glasova (tri za, dva suzdržana) prihvatili i članovi skupštinskog Odbora za gospodarski razvoj.

- Stanje u Holdingu ne trpi odlaganje, bilo bi dobro da imamo više vremena razmotriti prijedlog, ali situacija je takva da moramo gasiti požar – kazao je predsjednik tog odbora Davor Štern (Nezavisna lista Milana Bandića) na tvrdnje SDP-a i HDZ-a da se ne zna po kojim su kriterijima izdvojene baš te podružnice i što točno predlagatelj želi i smjera.

Milan Bandić izjavio je da Holding treba hitno sanirati, a zatim početi restrukturiranje i privatizaciju.

25. travanj 2024 16:52