Hrvatska
StoryEditor

Zagrebačka županija dodjeljuje 3,2 milijuna kuna za sufinanciranje ruralnog razvoja

24. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Zagrebačka županija dodijelit će gradovima i općinama sa svog područja 3 milijuna i 225 tisuća kuna za ruralni razvoj, to jest za sufinanciranje izgradnju i uređenje infratsrukture, a javni poziv za dodjelu kapitalnih pomoći otvoren je do 15. studenog ili do utroška sredstava, priopćeno je u petak iz te županije.

Jedinicama lokalne samouprave na raspolaganju je još 775 tisuća kuna od ukupno osiguranih 4 milijuna kuna. Mjerama ruralnog razvoja sufinanciraju se projekti izgradnje ili rekonstrukcije nerazvrstanih cesta te adaptacija, sanacija i opremanje društvenih domova i područnih škola. Prihvatljive aktivnosti su, javljaju mediji, građenje, rekonstrukcija, adaptacija, sanacija i opremanje infrastrukturnih objekata na ruralnom području.

Prijave mogu podnijeti gradovi i općine s područja Zagrebačke županije koje u svojim razvojnim programima, planovima i proračunu za 2015. godinu imaju planirana sredstva za financiranje kandidiranih projekata.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrazac nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji i javni pozivi, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6009-496 i 01/6009-426.

25. travanj 2024 02:03