Aktualno Hrvatska Preporučeno Znanja

Zagrebački studenti među najboljima na Europskom debatnom prvenstvu

Studenti zagrebačkog Sveučilišta bili su među najboljim timovima na Europskom sveučilišnom debatnom prvenstvu održanom od 30. srpnja do 5. kolovoza u Novom Sadu, priopćeno je u utorak iz Zagrebačkog studentskog debatnog foruma.

Oni su se plasirali u finale među timovima kojima je engleski drugi jezik te u polufinale u kategoriji timova kojima je materinji.

>>>Studenti FER-a Nives i Luka otvaraju vrata svemirske industrije

Zagrebačko su sveučilište predstavljala dva tima – Tin Puljić sa Fakulteta političkih znanosti i Lovro Šprem sa Ekonomskog fakulteta te Martin Rosenzweig sa PMF-a i Luka Baković sa FER-a kao i Matea Bogdan s Pravnog fakulteta, kao sutkinja. Tin Puljić i Lovro Šprem plasirali su se u finale u kategoriji timova kojima je engleski drugi jezik te polufinale u tzv. Open kategoriji u kojoj se natječu i timovi kojima je engleski jezik materinji.

Na natjecanju na kojemu je sudjelovalo gotovo 200 timova iz cijele Europe Tin Puljić i Lovro Šprem ostvarili su najveći uspjeh u hrvatskoj debatnoj povijesti. Na putu do svojeg uspjeha pobjeđivali su timove s najprestižnijih svjetskih Sveučilišta poput sveučilišta Trinity u Dublinu, London School of Economics, nizozemskog sveučilišta Leiden i mnogih drugih, a mnogo govori i činjenica da su prije naših predstavnika s natjecanja ispali svi timovi snažnih i poznatih institucija kao što su Cambridge, Durham ili University College London.

>>>Križevački Prostec najbolji hrvatski studentski start-up, ide u Kopenhagen na svjetsko natjecanje

Morali su pokazati vrsno poznavanje širokog spektra tema o kojima su raspravljali sa samo 15 minuta pripreme za svaku debatu, zastupajući stranu koja se ne poklapa nužno s njihovim osobnim uvjerenjima. Intervencije MMF-a u monetarnu politiku zemalja u krizi, koncept kolektivne krivice za zločine protiv čovječnosti, uloga SAD-a u suzbinjanju narkokartela u Kolumbiji tek su neke od tema o kojima su natjecatelji morali pokazati zavidno znanje.

 


Pratite Lider na društvenim mrežama linkedininstagram
 
 

Komentari