Hrvatska
StoryEditor

Zahtjev za objavom ispravka netočnih informacija

11. Studeni 2015.
Piše:
lider.media

Ovim putem želimo reagirati na tekst novinarke Ksenije Puškarić objavljen u prošlom broju tjednika Lider, izdanju od 5. studenoga 2015., pod naslovom ”HEP do kraja godine otpremnine za još 1500 zaposlenika”, kao i identičan tekst objavljen u nedjelju, 8. studenoga 2015. godine na internetskim stranicama tjednika Lider

Riječ je o tekstu pod naslovom ”HEP pripremio otpremnine za još 1500 zaposlenika”. Tekstovi nisu utemeljeni na točnim informacijama, a novinarka nije korektno prenijela odgovor koji joj je upućen iz HEP-a na njen upit. Nisu točne brojke kojima barata novinarka, a iznesene su u tekstu, niti je točan kontekst članka vezan uz tvrtku HEP-Operator distribucijskog sustava.

Vezano uz tvrtku HEP-Operator distribucijskog sustava, iz HEP-a smo novinarki jasno i nedvosmisleno odgovorili da je ”projekt poslovnog restrukturiranja HEP ODS-a pokrenut tek nedavno te do kraja ove godine neće biti novih odlazaka zaposlenika kao rezultata procesa restrukturiranja.”

HEP Grupa se od 2013. godine nalazi u procesu poslovnog restrukturiranja i on se nastavlja, a dio tog procesa je i nastavak smanjivanja broja zaposlenika u tvrtkama kćerima. No, kao i do sada ništa se neće događati preko noći, a zaposlenici će u tim promjenama biti zaštićeni.

Zbog svega vas molimo da sukladno Zakonu o medijima u sljedećem broju tiskanog izdanja, kao i što prije na internetskom izdanju, objavite tekst ovog demantija.

HEP d.d.Sektor za korporativne komunikacije

07. svibanj 2024 17:57