Hrvatska
StoryEditor

‘Žao mi je što nisam izravno sudjelovao u nabavi novih automobila‘

19. Veljača 2014.
Piše:
liderhrt

- Žao mi je što nisam izravno sudjelovao u nabavi novih automobila, tada se ovakvo što ne bi dogodilo. No moram reći da su ranije kupovani automobili bili mnogo skuplji. Nabava novih automobila je potrebna, ministar ima pravo na automobil više srednje klase, no ne ovako skup - rekao je gostujući u emisiji A sada Vlada Hrvatskog radija ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Na pitanje nije li još skuplje da sada nabavljeni automobili stoje, Maras je rekao da time Vlada želi poslati poruku: Auti će ići za čuvanje osoba, protokol, nećemo ih mi ministri koristiti. Time želimo poslati poruku da nam nije bitno u kakvom se autu vozimo. I ja svoju djecu u vrtić vozim svojim autom. Nažalost, kupljene aute ne možemo vratiti jer bismo izgubili novac.

Na pitanje je li razmišljanje o smanjenju dužnosničkih plaća vezano uz nabavu skupih automobila, Maras je odgovorio kako to nije točno.

- Da, razmišljamo o smanjivanju dužnosničkih plaća, ali nevezano s kupnjom automobila. No smanjenjem plaća želimo poslati poruku, baš kao što želimo poslati poruku nevoženjem automobila, poručio je Maras.

Ministar poduzetništva i obrta komentirao je i navodnju ljutnju na Slavka Linića i rezanje novca za ministarstva koja su već dosad bila zakinuta za određene postotke sredstava riječima kako to nije osobni proračun ministra Linića već zajednički posao Vlade.

Na pitanje o spekuliranju po medijima kako želi mjesto ministra financija, Maras je odgovorio: Moja pozicija ovisi o idućim izborima, sada sam potpuno posvećen Ministarstvu poduzetništva i obrta.

24. travanj 2024 01:39