Hrvatska
StoryEditor

Zaposlenicima u zdravstvu veće plaće od 1. listopada

31. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Svih 73.000 zaposlenika u sustavu zdravstva od 1. listopada ove godine trebali bi dobiti dodatke na plaću za posebne uvjete rada i odgovornost za život i zdravlje ljudi.

Rezultat je to pregovora Vlade i sindikata u zdravstvu održanog u petak. Naravno, još se čeka konačna potvrda Vlade, a bude li sve u redu dodatak KU za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja trebao bi biti potpisan idućeg tjedna.

Podsjećamo, lani je Vlada svim državnim i javnim službenicima uskratila pravo na povećanje plaća na osnovi godina staža. Na ovaj način sindikati u zdravstvu su postigli da im se taj manjak kompenzira na zakonski utemeljen način.

O kolikoj ukupnoj svoti je riječ i što će to značiti u pojedinačnim slučajevima neće biti poznato dok ispregovarani dodatak ne dobije zeleno svjetlo od Vlade. Prema medijskim napisima, predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek istaknula je da se ispregovarani dodaci odnose na sve zdravstvene i nezdravstvene radnike u sustavu, te da su "iznos pravično podijelili".

- Uspjeli smo postići suglasje kojim se "zadovoljava socijalna situacija svih zaposlenika u sustavu zdravstva, a zadržali smo se u zadanim financijskim okvirima, rekao je ministar zdravlja Siniša Varga.

Primjenjivat će se od 1. listopada 2015., a vrijedit će do isteka KU 1. prosinca 2017.

23. travanj 2024 09:49