Hrvatska
StoryEditor

Zastupnik Petar Baranović istupio iz HNS-a, te se pridružuje Čačiću

15. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Na danas održanoj konferenciji za medije u Hrvatskom saboru, dugogodišnji član Hrvatske narodne stranke, saborski zastupnik iz redova HNS-a i predsjednik HNS-a Šibensko-kninske županije, Petar Baranović, objavio je kako napušta Hrvatsku narodnu stranku i podnosi ostavku na sve stranačke funkcije.

- Nažalost, HNS se danas sve više odmiče od temelja na kojima je nastao, a što se nažalost vidi i u sve slabijoj podršci građana. Nekoliko sam puta istaknuo kako HNS treba istinske i korijenite promjene, kako u vođenju tako i u pogledu prema politici. Međutim, ono kako ja to vidim, različito je od smjera kojim stranka danas ide. Zbog neslaganja s odlukama vrha stranke, pošteno je priznati da to više nije politička opcija kojoj želim pripadati i bilo bi neiskreno nastaviti djelovati u stranci koja ne dijeli više moju viziju – izjavio je Petar Baranović. 

Svoje političko djelovanje, istakao je, nastavlja na temeljima narodnjaštva u budućoj Narodnoj stranci-reformisti. 

- U politiku sam došao iz gospodarstva i želim se posvetiti rješavanju primarno gospodarskih tema. Želim vidjeti mjerljive rezultate, gospodarski rast i napredak. Reformisti okupljaju baš takve ljude, ljude iza kojih stoje mjerljivi rezultati i mislim da se u tu opciju odlično uklapam - kazao je Baranović.

Baranovi je član Hrvatske narodne stranke od 2000 godine. , a zastupnik je u Hrvatskom saboru od 2011. godine. U Hrvatskom saboru član je Odbora za obranu, Odbora za poljoprivredu, Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije te član Nacionalnog vijeća za vode. Od 2019. do 2012. obnašao je funkciju zamjenika je gradonačelnika Grada Šibenika.

27. travanj 2024 04:53