Hrvatska
StoryEditor

Zaustavljen rast broja zaposlenih u industriji, ali porasla proizvodnost rada

03. Kolovoz 2015.

Broj zaposlenih u hrvatskoj industriji ostao je u lipnju na razini svibnja, dok je u usporedbi s lipnjem prošle godine smanjen za 1,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Tako je zaustavljen blagi rast broja zaposlenih u hrvatskoj industriji, bilježen uzastopce zadnja četiri mjeseca, pri čemu je u svibnju stopa rasta bila najviša u ovoj godini. Naime, nakon što je u siječnju zaposlenih u industriji bilo 0,6 posto manje nego u prosincu prošle godine, u veljači je njihov broj na mjesečnoj razini porastao za 0,3 posto, u ožujku za 0,2 posto, travnju za 0,1 posto i svibnju 0,4 posto.

U lipnju je nastavljeno smanjenje broja zaposlenih u hrvatskoj industriji na godišnjoj razini, koje se, prema podacima iz ranije objavljenih statističkih izvješća DZS-a, neprekidno bilježi još od studenog 2007. godine.

Usporedno sa smanjenjem broja zaposlenih na godišnjoj razini, u prvih šest mjeseci ove godine proizvodnost rada u hrvatskoj industriji porasla je za 1,8 posto prema istom lanjskom razdoblju.

25. travanj 2024 13:54