Hrvatska
StoryEditor

Zbog gubitaka taksi u Zagrebu poskupljuje 20 posto

28. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Radio Taxi Zagreb uskoro poskupljuje vožnju za korisnike. Taksisti najvećeg zagrebačkog udruženja, koje broji oko 1100 članova, prošlog su tjedna na sastanku izglasali podizanje cijena za 20 posto, a novi cjenik stupit će na snagu 15. studenoga.

Start će poskupiti neznatno, s 9,90 na 10 kuna, dok će cijena kilometra biti skuplja za jednu kunu i koštat će šest umjesto pet kuna, piše Jutarnji list.

Cijene je prošle godine podigao i Eko Taxi, s pet kuna po kilometru na 5,50, a prije dvije godine kilometar je s pet kuna na šest poskupio i u Taxi Cammeu. Tri godine nakon što su drastično srezali cijene za 40 posto, i Radio Taxi je ovih dana odlučio korigirati svoje cijene.

Kako je objasnio predsjednik udruženja Željko Petković, na poskupljenje su se odlučili jer su taksisti u posljednje tri godine počeli gomilati gubitike.

- Pokušali smo što je moguće manje korigirati cijenu, jasno nam je da je situacija teška. Međutim, naši članovi su počeli generirati gubitke i ova cijena nije bila održiva - rekao je Petković.

Ostale tvrtke koje se u Zagrebu bave taksi prijevozom već su dobile informaciju o novim cijenama konkurenata. Da li će i sami povisiti cijenu vožnje nisu htjeli precizno odgovoriti.

24. travanj 2024 04:03