Hrvatska
StoryEditor

Zbog INmusic-a povećan broj hotelskih rezervacija

08. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Ostvareno je 1500 posto više rezervacija hotelskog smještaja u Zagrebu u odnosu na isto razdoblje prošle godine zahvaljujući INmusic festivalu. Podaci su to internetskog servisa za rezervaciju smještaja LateRooms.com.

Prvenstveno britanski turisti, ali i gosti iz drugih zemalja, posjetili su ovu internetsku stranicu kako bi osigurali smještaj za ovogodišnji INmusic festival.

Rast bilježe i ostali gradovi u kojima se organiziraju veliki glazbeni festivali. U prošle dvije godine, broj rezervacija hotelskog smještaja u Lisabonu je zbog Optimus Alive! festivala narastao za 325 posto, dok Porto zbog Primavere bilježi rast od 116 posto. Susjednom Novom Sadu Exit festival donio je rast od 54 posto, a dobre rezultate ostvarila je i Barcelona.

- Ova će godina biti iznimno profitabilna za sve hotele koji su smješteni u blizini lokacija na kojima se održavaju veliki europski festivali. Primijetili smo kako broj rezervacija hotelskog smještaja raste iz godine u godinu paralelno s rastom popularnosti festivala - izjavila je marketing menadžerica portala LateRooms.com Lynda Matthews.

05. svibanj 2024 17:59