Hrvatska
StoryEditor

Zdravko Mamić ponovno uhićen! Ovaj put i njegov sin

18. Studeni 2015.
Piše:
lider.media

Izvršni predsjednk Dinama Zdravko Mamić i još četiri osobe uhićene su u srijedu ujutro po nalogu Uskoka, doznaje se iz izvora bliskih policiji i državnom odvjetništvu.

Po prvim neslužbenim informacijama uz Mamića je uhićen i njegov sin. Uskok i u ovom slučaju tereti izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića koji je s Mamićem bio uhićen i u  srpnju ove godine.

Kako javljaju mediji, među uhićenima je i Zdravkov sin Mario i još tri osobe, a prema prvim neslužbenim informacijama sumnja se da je riječ o o gospodarskim malverzacijama. Navodno ih se tereti da su u razdoblju od 2004. do 2015. godine iz Dinama izvukli oko 80 milijuna kuna putem transfera igrača.

Mamić je od ranije pod Uskokovom istragom zbog sumnje da je nizom nedjela zajedno sa svojim bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. Zdravko Mamić pritom je iz Dinama, po tvrdnjama Uskoka, nezakonito izvukao najmanje 52 milijuna kuna, dok je njegov mlađi brat Zoran na tom klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio 38,1 milijuna kuna.

Braća Mamić i Vrbanović pušteni su iz istražnog zatvora 15. srpnja nakon uplaćene jamčevine. Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo Mamića je krajem srpnja optužilo i zbog prijetnji menadžeru nogometaša Roberta Murića.

Mate Matić, odvjetnik izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića, kazao je kako smatra da u novoj Uskokovoj akciji protiv Zdravka Mamića i ostalih Vrbanović ne mora biti uhićen jer je nakon prvog pokretanja istrage položio jamčevinu koja podrazumijeva da će se odazvati svakom pozivu istražitelja.

27. travanj 2024 01:55