Hrvatska
StoryEditor

‘Zeleni‘ iz Europe u Zagrebu će raspravljati o mjerama štednje, radnim mjestima, bušenju Jadrana...

13. Svibanj 2015.
Piše:
Miro Soldić

U Zagrebu će se od 15. do 17. svibnja održati Vijeće Europske stranke zelenih (EGP) u organizaciji njihove hrvatske članice, ORaH-a. Glavne teme Vijeća pod nazivom ‘Transform. Invest. Create Green Jobs‘ će biti vrlo aktualne, govora će biti o mjerama štednje kojima se zeleni protive, otvaranju radnih mjesta, bušenju Jadrana, a dotaknut će se i sveprisutnog populizma u politici, odnosno problema nacionalizma i migranata.

Među govornicima su najavljeni brojni članovi Europskog parlamenta poput Petera Erikssona, Ska Keller, Davora Škrleca i Ulrike Lunacek. Prisutnima će se također obratiti i predsjednica ORaH-a Mirela Holy te potpredsjednici EGP-a Monica Frassoni i Reinhard Butikofer. Na otvaranju konferencije se očekuje i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović.

Zeleni u najavi Vijeća ističu kako žele zaokret od mjera štednja koje štete društvu i okolišu prema održivim alternativama, upozoravaju na buđenje antieuropskog nacionalizma i populizma od strane ekstremnih desničara i rezolutno se protive bušenju Jadrana u potrazi za plinom i naftom.

Više o programu možete doznati na ovom LINKU.

26. travanj 2024 22:28