14. lipanj 2015.

Znate li na kojoj adresi živi najviše menadžera?

Od tisuću najvećih tvrtki u Hrvatskoj 434 ima čelnike u Zagrebu. Među njima čak 140 živi na najatraktivnijim lokacijama na obroncima Medvednice – između Mikulića i Bukovca.

Podsljemenska je zona, očekivano, najatraktivnije mjesto za život menadžera. A riječ je i o području koje je doživjelo velik pad cijena zbog prevelike izgrađenosti – pojam urbane vile izgubio je osnovno značenje.

Ranije smo pisali o tome da čelnici najvećih tvrtki bježe iz centra grada, ali i koje su lokacije omiljene menadžerima prilikom odabira mjesta stanovanja, te interaktivnu kartu lokacija na kojoj žive menadžeri. Ovaj put donosimo priču o tome gdje sve žive zagrebački menadžeri.

Adresa na kojoj živi najviše hrvatskih mendažera svakako je Himper 5. U nekadašnjim Kulmerovim dvorima u Šestinama rezidencija je obitelji Todorić. Osim glave obitelji, šefa i vlasnika Agrokora Ivice Todorića, tu su njegovi sinovi Ante (član Uprave Agrokora) i Ivan (predsjednik Nadzornog odbora Agrokora). Kći Iva Balent drži Agrokorov marketinški proračun, a njezin suprug Hrvoje Balent član je Uprave Agrokora i predsjednik NO-a Tiska i Atlasa. Menadžersku šestorku s Himpera zaokružuje Antina supruga Marina Todorić, članica NO-a Agrolagune.

Kad se zagrebačka menadžerska karta svede na 17 gradskih četvrti, najviše je glavnih menadžera u Maksimiru – 67. Mladi menadžeri vrlo rado živjeti na Jarunu i Maksimiru, u četvrtima i objektima okruženima svim potrebnim sadržajima, posebno za djecu, a koja omogućuju i bavljenje sportom i rekreacijom. Najpoželjnija četvrt, ako se promatra u odnosu na naseljenost, jest Gornji grad – Medveščak, koji s 59 menadžerskih adresa ima ‘gustoću naseljenosti‘ od 19,1 menadžera na 10.000 stanovnika. Brezovica je četvrt koju menadžeri vole najmanje, ondje ne živi nijedan čelnik tisuću najvećih tvrtki. Najmanje menadžera živi u dijelovima Zagreba koji ionako imaju niže cijene ‘kvadrata‘: u Sesvetama, Dubravi, Peščenici, Novom Zagrebu i Podsusedu – Vrapču. Stari centar Zagreba pokazuje da menadžeri zelenilo pretpostavljaju neatraktivnoj periferiji, ali i najužem centru Zagreba. Takav zaključak potvrđuju i najpoželjniji ‘uži kvartovi‘. Na Šalati živi 20 menadžera, na Tuškancu 18, na Rebru 17, na Jarunu (sa Staglišćem) 16, u Šestinama 15 i u Gračanima 13...

Više o tome na kojim sve lokacijama u Zagrebu žive menadžeri možete pročitati u novom broju Lidera koji je na kioscima.