Hrvatska
StoryEditor

Zoran Milanović u 14 sati objavljuje da odlazi s čela SDP-a?

12. Rujan 2016.

Zoran Milanović navodno se više neće kandidirati za predsjednika stranke na unutarstranačkim izborima koji se moraju raspisati u idućih 150 dana, piše Novi list. Odluku će predsjednik SDP-a navodno objaviti već danas u središnjici SDP-a u 14 sati za kada je zakazana presica za novinare. Već se puštaju i probni baloni o tome tko bi Milanovića mogao naslijediti na čelu stranke. Među glavnim kandidatima su, doznajemo, Ranko Ostojić, Siniša Hajdaš Dončić te Tonino Picula.

Aleksandra Kolarić, bivša članica SDP-a, tvrdi poraz na aktualnim izborima ne nosi ime i prezime samo Zorana Milanovića, već i svih njegovih bliskih suradnika koji su ga u proteklih godina zdušno podržavali.

- Zoran Milanović ne može i ne smije sam snositi odgovornost za šest uzastopnih poraza i gubitak 300.000 glasova u devet godina. Odgovorni su svi koji su ga karijeristički bespogovorno slušali i podržavali: potpredsjednici Milanka Opačić i Ranko Ostojić, te članovi Predsjedništva Peđa Grbin, Zdravko Ronko, Sabina Glasovac, Mirando Mrsić, Mihael Zmajlović, Željko Jovanović, Siniša Hajdaš Dončić, Branko Grčić, Biljana Borzan, Arsen Bauk i Gordan Maras te politički tajnik Igor Dragovan - istaknula je Kolarić.

18. travanj 2024 02:58