Hrvatska
StoryEditor

Zubar lupa po liječničkom džepu i egu

16. Studeni 2014.

Ministru Vargi mnogo se toga može prigovoriti – od dolaska na funkciju ‘preko veze’ i sukoba interesa do odnosa s novinarima. Ali ne može mu se prigovoriti da nema hrabrosti.

Ako se hrabrošću može nazvati bijeg, makar i iz državne riznice. Šalu na stranu, Varga je još prije dva mjeseca potvrdio da je primio prijetnje zbog revizije javne nabave. Najprije je udario ondje gdje najviše boli – po džepu. A sad se zubar usudio, zamislite, još rangirati bolnice! To je drugi udarac po džepu jer će Vargina lista biti temelj za raspoređivanje novca HZZO-a u 2015.

Klasifikacija bolnica – od najbolje, požeške, do najlošije, kninske – ujedno je početak raskrinkavanja samoproducirajuće uljepšane slike hrvatskog zdravstva. Mnoge razvikane bolnice našle su se u sivom prosjeku, što je snažan udarac nedodirljivu liječničkom egu, koji je veći čak i od novinarskoga. A prijetnje i medijska hajka? Sve bi stalo u hipu samo kad bi Varga bio krotak poput druge Milanovićeve ministarske akvizicije, one u Ministarstvu prosvjete.

16. travanj 2024 23:55