Biznis i politika
StoryEditor

Josipović: Telekomi moraju plaćati javnu infrastrukturu

10. Ožujak 2012.
Piše:
liderhrt

Na susretu s građanima na kavi predsjednik Ivo Josipović komentirao je izjavu ministra Ante Kotromanovića o tome da VIP i T-Com 15 godina Ministarstvu obrane nisu plaćali naknadu za korištenje njegovih releja.

Rekao je kako očekuje da će telekom operateri, kao i drugi koji se koriste javnom infrastrukturom, sudjelovati u troškovima, jer je to pravedno, zakonito i moralno.Upitan kako komentira Vladinu odluku prema kojoj ministri mogu zapošljavati najbliže suradnike bez javnog natječaja, Josipović je odgovorio kako je riječ o novom konceptu prema kojem će ubuduće oni koji dobiju izbore jedan dio tima dovoditi sa sobom, ali će nakon završetka mandat svi ti ljudi otići. Ideja je zanimljiva i mogla bi podignuti kvalitetu rada u državnoj upravi, smatra Josipović.

Komentirajući najavu predsjednika Sabora Borisa Šprema da će uvesti kodeks ponašanja i kažnjavati zastupnike, Josipović je odgovorio kako je u ovom slučaju najvažnija javna percepcija i javna osuda političara koji naprave izgrede. To je njima najteža kazna, kazao je. Potvrdio je da je cilj njegova sutrašnjeg posjeta Azerbejdžanu otvaranje vrata gospodarstvenicima.

20. travanj 2024 01:06