Svijet
StoryEditor

10 izjava Donalda Trumpa koje dokazuju da on nikada ne bi trebao postati predsjednik SAD-a

28. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Donalda Trumpa je u lipnju, prilikom objave ulaska u utrku za američkog predsjednika, podržavalo 16 posto građana. Trenutno ga podržava 33 posto građana i građanki SAD-a.

Štoviše, unutar Republikanske stranke ima podršku od 57 posto, što ga čini najpopularnijim kandidatom unutar stranke. Riječ je o dosta šokantnom razvoju situacije, s obzirom da je rast uslijedio nakon rasističke izjave o Meksikancima, koja, osim manjka temeljnih ljudskih vrijednosti, pokazuje i kako taj političar biznismen gleda na imigrantsku politiku.

Daleko od toga da je ta izjava jedina glupost koju se Trumpu može pripisati. Bilo da je riječ o javnim nastupima ili objavama na Twitteru, Trump nema problema s time da svoja (najčešće diskutabilna) uvjerenja podijeli s javnošću. Donosimo vam 10 Trumpovih, najblaže rečeno ‘osebujnih‘, izjava:

O Meksiku

Riječ je o svima poznatoj izjavi koja je izazvala burne reakcije:

- Šalju nam problematične ljude. Donose drogu. Donose zločin. Oni su silovatelji. -

O cjepivu

- Dosta je masivnih cjepiva. Mala djeca nisu konji – jedno po jedno cjepivo, s vremenom. -

O Baltimoreu

Ovaj krajnje uvredljiv tweet Trump je objavio uoči smrti Freddieja Grayja u Baltimoreu:

- Naš veliki afroamerički predsjednik nije imao baš pozitivan utjecaj na nasilnike koji radosno i otvoreno uništavaju Baltimore. -

O eboli

- Oboljelima od ebole treba zabraniti ulazak u SAD. Liječite ih tamo gdje se nalaze. SAD ima dovoljno problema. -

O predsjedniku Obami

Trump je na Twitteru objavio kako je u posjedu ‘informacija‘ koje bacaju sjenu na rodni list Baracka Obame. 2012. je tvrdio kako je poslao istražitelje na Havaje kako bi otkrio da Obama nije rođen u SAD-u. Nakon tog je na Twitteru objavio sljedeće:

- Iznimno vjerodostojan izvor me nazvao u ured i rekao mi kako je rodni list Baracka Obame prevara. -

O Kini

- Naša je zemlja u ozbiljnom problemu. Više ne bilježimo pobjede. Ranije smo pobjeđivali, ali danas više ne. Kada smo zadnji put, primjerice, pobijedili Kinu u nekom trgovinskom dogovoru? Ja Kinu pobjeđujem cijelo vrijeme. Cijelo vrijeme. -

O Ariani Huffington

Ovo je samo jedan u nizu Trumpovih neukusnih napada na prominentne žene. 2012. se obrušio na utemeljiteljicu Huffington Posta, Arianu Huffington:

- Ariana Huffington je neprivlačna iznutra i izvana. U potpunosti razumijem njezinog bivšeg muža, koji ju je napustio zbog muškarca. Učinio je dobar potez. -

O Bette Midler

Trump je imao potrebu obračunati se i s Bette Midler:

- Iako je Bette Midler iznimno neprivlačna žena, neću to reći jer inzistiram na političkoj korektnosti. –

O ljubavnom životu Roberta Pattinsona

Očito je kako se Donald Trump voli izjašnjavati o nebrojenim temama i osobama, pa je tako odlučio savjetovati glumca Roberta Pattinsona.

- Robert Pattinson ne bi trebao oprostiti Kristen Stewart. Prevarila ga je i učinit će to opet, samo čekajte. Može on puno bolje.

O Rosie O’Donnell

- Rosie je sirova, nepristojna i glupa. Osim tih detalja, sviđa mi se. -

19. travanj 2024 13:07