06. siječanj 2015.

10 najzanimljivijih izjava o novcu u 2014. godini

lider.media
lider.media

Izjave koje se tiču financija uvijek se u javnosti dočekuju sa zanimanjem, a katkada i sa burnim reakcijama. Zbog toga mnogi odbijaju otkrivati bilo kakve podatke o stanju na bankovnom računu ili ne žele javno reći stavove o poslovanju drugih.

Ipak, nekad jezik bude brži od pameti ili prevlada velika želja da se iskaže svoj stav, a katkada i izjave koje na prvi pogled nemaju veze s ovom tematikom itekako govore o odnosu prema novcu. Ovo je 10 najzanimljivijih takvih izjava u izboru Telegrapha.

1. - Gubitak 80 milijuna dolara najbolja je stvar koja mi se dogodila - izjavio je američki pjevač, glumac i biznismen Jimmy Osmond.

- Imao sam privatne avione, mogao sam raditi što sam poželjelo, a zatim smo ostali bez svega i morao krenuti ispočetka. Taj ponovni start je prekrasna stvar, pravi dar - kazao je Osmond.

2. - Zarađujem 150 tisuća funti godišnje, no jedva preživljavam - izjavila je engleska glumica Fay Ripley i tako navukla na sebe bijes javnosti. Osim ovolikog prihoda Ripley ima peterosoban stan u elitnom kvartu i  vikendicu.

3. - U 3 mjeseca potrošila sam 25 tisuća funti na odjeću, no sve je relativno - izjavila je  Luisa Zissman drugoplasirana u reality showu The Apprentice. Osim što nikad ne troši manje od 500 funti na cipele, nedavno je kupila i Ferrarija za 140 tisuća funti.

4. - Zarađujem 6000 funti na godinu. Tako ne mogu preživjeti - rekla je glumica Lysette Anthony, te otkrila drugu stranu showbiznisa. Većina glumaca jedva spaja kraj s krajem, a glamurozni svijet s malih ekrana dalek im je jednako kao i prosječnom čovjeku.

5. - Zarađujem 120.000 funti godišnje, ali večera u restoranu mi je preveliki luksuz - izjavila je Judith Woods, novinarka Telegrapha. Izgleda da su došla vremena kada i dobrostojeći paze kako troše.

6. - Imigranti su bolji kućepazitelji, jer rade više i više se trude - smatraju kontroverzni rentijeri Judith i Fergus Wilson. Wilsonovi u svojem posjedu imaju više od 1000 kuća, a na svojim posjedima ne žele one koji žive od socijalne pomoći.

7. - Moj sektor je prepun pseudoznanstvenih budalaština - ustvrdio je Neil Woodford, vodeći britanski menadžer za fondove, te dodao kako se radi o prilično jednostavnom poslu koji šarlatani nepotrebno kompliciraju i tako zbunjuju investitore.

8. - Osvojili smo 40 milijuna funti, no od te svote nismo još potrošili ni funte - rekli su dobitnici lutrije iz 2012.godine, Gareth i Catherine Bull, te pokazali kako je moguće živjeti skromno i nakon astronomskoh dobitka.

9. - Milijunaš sam, ali ne mogu dobiti hipoteku na kuću - požalio se još jedan dobitnik lota, Matt Myles, kojeg banke odbijaju zbog lošeg kreditnog rejtinga koji je stekao prije dobitka.

10. - Baby boomeri su živjeli besplatno i sljedeće generacije će morati platiti tu cijenu -  izjavio je predsjednik osiguravačke kuće Legal & General, Nigel Wilson i tako izazvao brojne kontroverze.