Svijet
StoryEditor

Anketa YouGov otkriva da se podijeljena Britanija izjasnila za ostanak u EU

23. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media
Većina od 52 posto britanskih glasača izjasnila se za ostanak u Europskoj uniji, pokazala je anketa koju je proveo YouGov, objavile su agencije pozivajući se na Sky News, prenose mediji.

Sky News je objavio da je po ispitivanju agencije YouGov 52 posto glasača bilo za ostanak Britanije u EU-u, a 48 posto za izlazak.

YouGov je upitao oko 5000 glasača koji su odgovor zaokružili, ali anketa te agencija nije usklađena sa standardima uobičajenih izlaznih anketa za koje je ranije najavljeno da ni neće biti objavljivane, upravo zbog margine pogreške.

Diljem Ujedinjenog Kraljevstva zatvorena su u četvrtak navečer u 22 sata po mjesnom vremenu glasačka mjesta, njih oko 41 tisuća, na kojima su se Britanci trebali izjasniti o budućnosti svoje zemlje u Europskoj uniji, a rezultati obvezujućeg referenduma napeto se iščekuju u samoj Britaniji, Europi ali i u drugim dijelovima svijeta.

Brojanje glasova počinje odmah po zatvaranju. Prvi rezultati mogući su oko ponoći. Prve naznake o tome hoće li Britanija ostati ili napustiti EU moguće su oko 3,30 sati ujutro u petak. Rezultate će prikupljati 12 regionalnih izbornih povjerenstava i slati ih u središnjicu u Manchester. Objava službenih rezultata bit će u tamošnjoj gradskoj vijećnici, vjerojatno u petak ujutro.

08. svibanj 2024 16:36