Svijet
StoryEditor

BaFin koči slobodan protok kapitala na europskom tržištu?

03. Siječanj 2013.

Europska komisija pribojava se da njemački bankovni regulator BaFin možda koči slobodan protok kapitala na europskom zajedničkom tržištu, izvijestio je njemački poslovni dnevnik Handelsblatt.

EK i Europska agencija za banke (EBA) analiziraju zahtjev BaFina bankama, uključujući i podružnice stranih zajmodavaca, da održavaju dovoljnu razinu likvidnosti za poslovanje u Njemačkoj, piše Handelsblatt u četvrtak.List pritom citira riječi glasnogovornika europskog povjerenika za unutarnje tržište i usluge Michela Barniera. U Europskoj komisiji nisu odmah bili dostupni za komentar.

U Bruxellesu se pribojavaju da pojedinim njemačkim podružnicama inozemnih banaka nije dopušteno transferirati likvidnost u matične banke, piše duesseldorfski poslovni dnevnik.Središnja talijanska banka Banco d‘Italia navodno je postavila pitanje o BaFin-u zajedno s EBA-om, prenosi Handelsblatt, pozivajući se na izvore u nadzornim tijelima. List dodaje da je BaFinove propise navodno kritizirao talijanski UniCredit, koji u Njemačkoj ima veliku podružnicu HVB.

23. travanj 2024 08:47