Svijet
StoryEditor

Bayer MaterialScience službeno postao Covestro

09. Rujan 2015.
Piše:
lider.media

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača polimera sada ima novi identitet. Od 1. rujna 2015. bivši Bayer MaterialScience posluje pod novim imenom—Covestro.

Iako je tvrtka sada pravno i ekonomski neovisna, ona ostaje 100% podružnica tvrtke Bayer AG. Bayer namjerava izaći na burzu s dionicama Covestra najkasnije do sredine 2016. kako bi se tvrtka mogla usredotočiti isključivo na svoja „life science“ poslovanja. “Neovisnost će nam omogućiti da brže, učinkovitije i fleksibilnije iskoristimo naše snage kako bi održali svoju konkurentnost na svjetskoj razini“, izjavio je generalni direktor Covestra, Patrick Thomas.

Covestro ima novi, šareni logo. Njegova vizija je također nova: „Učiniti svijet boljim mjestom“. „Ostvarit ćemo ovu viziju potičući inovacije i rast, kroz profitabilne tehnologije i proizvode koji su društveno korisni i koji smanjuju štetni utjecaj na okoliš“, dodao je Thomas. Covestro opskrbljuje materijalima ključne industrije diljem svijeta, poput automobilske, građevinske i elektroničke industrije, ali i industrije namještaja, sportske i tekstilne industrije. Kompanija se, sa svojim proizvodima i praktičnim rješenjima, suočava s najvećim izazovima našega vremena, od klimatskih promjena i prekomjernog iskorištavanja resursa, povećane mobilnosti stanovništva i urbanizacije, do rasta populacije i demografskih promjena.

Među proizvode Covestra se ubrajaju sirovine za visokokvalitetne poliuretanske pjene koje se u svom fleksibilnijem obliku koriste za proizvodnju namještaja, madraca i automobilskih sjedala, a u svom krutom stanju za izolaciju zgrada i rashladnih uređaja.Covestro je također proizvođač polikarbonata visokih performanci koji se, među ostalim, koriste u proizvodnji dijelova za motorna vozila, krovnih dijelova, medicinskih uređaja i mnogih drugih. Cjelinu portfelja zaokružuju namjenski spojevi, među koje spadaju i sirovine za premaze, ljepila i sredstva za brtvljenje.

Na čelu Covestra nalazi se četveročlani Upravni odbor. Članovi odbora su: predsjednik upravnog odbora Patrick Thomas, Frank H. Lutz (financije, upravitelj rada), dr. Klaus Schaefer (proizvodnja i tehnologija) i dr. Markus Steilmann (inovacije).

17. travanj 2024 09:28