Svijet
StoryEditor

Bill Gates i Warren Buffet otkrivaju što bi napravili da bankrotiraju

31. Siječanj 2017.

Multimilijarderi, Bil Gates i Warren Buffet, osim osobnog uspjeha, svojim su radom utjecali, pa čak i oblikovali svijet kakav danas poznajemo. Njih dvojica odgovorilisu na pitanje što bi učinili da, kojim slučajem, bankrotiraju i moraju život početi iznova.

Gates, koji je napustio Harvard kako bi ‘70-ih osnovao Microsoft, rekao je da, kada bi morao krenuti od nule, svu svoju pažnju posvetio umjetnoj inteligenciji, energiji ili biologiji.

- Istraživanja u području umjetne inteligencije koja se danas provode na iznimno su profanoj razini. Rezultati će biti fenomenalni, pa vjerujem kako posvećenost upravo tome obećava ispunjenu i uzbudljivu karijeru- rekao je Bill Gates studentima Sveučilišta Columbia.

Drugo područje njegovog interesa, da je sada na početku svoje karijere, bio bi sektor obnovljivih izvora energije.

- Našem planetu potreban je pouzdan, čist i jeftin izvor energije. U tom području također očekujem vrlo značajna otkrića- istaknuo je Gates. Što se biologije tiče, Gates je uvjeren kako će znanost vrlo brzo pronaći rješenja za boljke suvremenog doba, pretilost, rak i depresiju.

- Da sam na početku, bavio bih se rješavanjem upravo ta tri problema- rekao je Gates.

Warren Buffet, multimilijarder, investitor i mecena, na pitanje što bi napravio da se ponovno nađe na početku, rekao je kako bi donosio iste poslovne odluke kao i one koje su ga dovele na sam vrh popisa najbogatijih i najutjecajnijih ljudi na svijetu.

- Ja sam se super zabavljao dok sam bio u dvadesetima, u tridesetima, a danas imam 86 godina i još uvijek se baš dobro zabavljam- rekao je Buffet.

Studentima je savjetovao da traže posao kao da ne trebaju novac..

- Birajte posao kao da vam ne treba novac. Radite onaj posao koji vam se sviđa. Sve drugo vam je isto kao da mjesečarite kroz život. To je kao da se štedite za seks u staračkoj dobi. To baš nije dobra ideja- poručio je studentima i izazvao smijeh u publici.

No, šalu na stranu, Buffet je poručio:

- Stvarno biste trebali raditi ono što volite. Ako to nije slučaj, čuvajte svoj posao, dok ne nađete onaj koji želite raditi. Nikada nemojte odustati- poručio je multimilijunaš.

 

19. svibanj 2024 03:02