Svijet
StoryEditor

Blair izvrsno zarađuje nakon odlaska s mjesta premijera

11. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Bivši britanski premijer Tony Blair u studenom 2010.godine potpisao je tajni ugovor sa saudijskom naftnom kompanijom PetroSaudi, tvrdi Sunday Times koji je došao u posjed dokumentima koji služe kao dokaz ovoj tvrdnji. Mjesečni iznos koji je Blair dobivao iznosio je 41.000 funti, plus dodatnih dva posto od svih poslova koji uspije direktno osigurati preko svoje tvrtke Tony Blair Associates (TBA).

 -  Blair ima čvrste veze i mnogo poznanstva na Bliskom istoku. Znamo puno istih ljudi i oni su nas spojili. Radilo se o tajnom ugovoru kojim smo se trebali probiti na kinesko tržište - izjavio je neimenovani izvor iz PetroSaudia. Stvar komplicira činjenica da  Blair, u tom periodu kao i danas, obnaša dužnost diplomata na Bliskom Istoku i sudjeluje u tamošnjim mirovnim pregovorima.

 - Radilo se  o poslu koji je bio vezan za Daleki istok i nema nikakve povezanosti između funkcije koju Tony obavlja na Bliskom istoku i ovog ugovora -  izjavio je glasnogovornik Tonya Blaira. Smatra se da je ovo prvi ugovor koji je Blair potpisao nakon što je 2007 napustio čelno mjesto u britanskoj vladi, a posao sa Saudijcima trajao je tek nekoliko mjeseci.

Bivši britanski premijer, čija je kontroverzna odluka da pošalje svoje vojnike u američki rat u Iraku odredila daljni tijek njegove političke karijere, pod oštrom je osudom javnosti zbog velikih prihoda koje je ostvario nakon što je napustio ured u Downing Streetu.

 

23. travanj 2024 14:17