Svijet
StoryEditor

Cineplexx preuzeo slovenski Planet Tuš

17. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Cineplexx je preuzeo upravljanje multipleksima Planet Tuš u Sloveniji nakon što su austrijski lanac multipleksa i Tuš Grupa potpisali ugovor o strateškom partnerstvu.

Novom akvizicijom Cineplexx od jeseni postaje, stoji u objavi za medije, vodeći kinooperator u Sloveniji kroz tvrtku Cineplexx Si d.o.o. Preuzimanjem pet kina Planeta Tuš, Cineplexx širi poslovanje na s dodatnih 7500 mjesta i 32 ekrana.- Nakon uspješno uspostavljenih kina u sjevernoj Italiji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, pet kina u Sloveniji su logičan korak u našoj strategiji širenja. Ove jeseni otvaramo i kino s devet dvorana u Skopju u Makedoniji, a sljedeće godine drugi multipleks u Beogradu. Tako Cineplexx postaje najjači kinooperator u regiji - rekao je predsjednik Uprave i većinski vlasnik Cineplexxa Christian Langhammer.

Suradnja hrvatske Continental grupe i Cineplexx Constantin filma započela je prije 4 godine preuzimanjem kina u Centru Kaptol u Zagrebu sa pet kino dvorana.Zadovoljni suradnjom, prije nešto više od godinu dana odlučili su ući u novo zajedničko ulaganje s Continental filmom, što je rezultiralo otvaranjem Moviplex kina u Osijeku i Splitu u travnju prošle godine. Također, ove je godine u travnju otvoren Moviplex sa sedam kino dvorana u City Center One East, a u planu su i daljnja širenja unutar regije bivše Jugoslavije.  

04. svibanj 2024 23:42