Svijet
StoryEditor

Dobit OMV-a raste, u Libiji proizvodnja stagnira

07. Studeni 2012.

Austrijska energetska grupa OMV izvijestila je u srijedu da je u trećem tromjesečju povećala operativnu dobit 34 posto, napominjući da bi proizvodnja u Libiji zasada trebala ostati na dosadašnjoj razini.

Čista dobit CCS prije kamata i poreza (EBIT), koja ne uključuje posebne stavke i vrijednost zaliha, iznosila je u trećem tromjesečju 786 milijuan eura, priopćio je OMV. Čista neto dobit CCS također je porasla 34 posto, na 317 milijuna eura.Posebne stavke povezane su u prvom redu s pravnim sporom u Kazahstanu i rashodom povezanim s istraživanjima i proizvodnjom u Turskoj.Grupa je povećala ukupnu proizvodnju devet posto, na 309 tisuća barela naftnih ekvivalenata dnevno. Napominju da bi proizvodnja u Libiji trebala ostati na dosadašnjoj razini. U četvrtom tromjesečju trebala bi ostati otprilike na razini trećeg tromjesečja, dodaje se u priopćenju.

Prošlog je mjeseca grupa priopćila da je povećala proizvodnju u trećem tromjesečju zahvaljujući u prvom redu oporavku poslovanja u Jemenu nakon popravaka na postrojenjima oštećenim u napadima pobunjenika.

Izvršni direktor Gerhard Roiss kazao je također u listopadu da je proizvodnja u Libiji nepromijenjena, nakon što je u drugom tromjesečju dosegnula 90 posto obujma iz razdoblja prije građanskog rada, kada je OMV u Libiji proizvodio 10 posto svoje nafte.

28. travanj 2024 05:18