Svijet
StoryEditor

Dodijeljene nagrade Golden Drum

20. Listopad 2015.
Piše:
lider.media

Na dodjeli nagrade Golden Drum objavljeno je stotinu ovogodišnjih pobjednika i podijeljena su 53 Srebrna bubnja, 32 Zlatna, 14 Grand Prix nagrada te jedna nagrada za dobro djelo.

Za najbolju agencijsku mrežu izabrana je kompanija Young&Rubicam, najbolja agencija je McCann//MRM Romania, a GMP Advertising je odabrana kao najbolja nezavisna agencija. Titulu brenda godine je ponio  Vodafone, a nagrada za dobro djelo je otišla u ruke New Moment New Ideas kompanije za projekt ‘Button for Help’.

U kategoriji posebnih nagrada Zlatnim satom su nagrađena dva kreativna direktora: Ayse Aydin, izvršni kreativni direktor Y&R Team Red-a, za kampanju Vodafone Red Light Application 2.0 i Jason Romeyko, izvršni kreativni direktor švicarske tvrtke Saatchi&Saatchi  za kampanju THE HIV+ ISSUE.

Nagrada Virtuoso prezentirana je u tri kategorije: za najbolju filmsku kinematografiju dobio ju je  Marcin Koszałka za projekt ‘Last Bottle’, za najbolju ilustraciju nagrada je otišla Zoo Istanbul timu Y&R-a za seriju radova u sklopu kampanje Vodafone Coverage/Speechbubble-Mountain, Tunnel  and Skyscraper, dok nagrada za najbolju fotografiju nije dodijeljena.

Dobitnici Piran Portorož Poster nagrade u Off Drum natjecanju su: Nino Ilievski koji prvo mjesto osvojio projektom ‘Salty & Soul Worthy’, Andrea Kostovska zauzela je drugu poziciju projektom ‘be the sea. never stop moving’, a treća je Elena Gratiela Dinescu s projektom ‘Just come once’.

26. travanj 2024 06:55